За нас"ИНДЕКС" е официален представител на Руската академия на науките и водещи издателства от Русия.


От двадесет и пет години "Индекс" е директен вносител и разпространител в България и страните от Източна Европа на периодика и книги от Русия, Европа и САЩ.
Наши партньори са най-големите научни издателства в Русия, както и водещи разпространители на периодика в Русия.
Наши клиенти са Българската академия на науките, българските университети, българските национални и регионални библиотеки, българските държавни институции, българските национални медии, български и международни фирми, посолства, банки.


Уважаеми приятели и любители на книгата!

Чрез нашата напълно обновена страница имате възможност да получите актуална информация за проведени и планирани семинари, конференции и други мероприятия, свързани с издателската дейност, библиотечното дело и информатиката, а също така и информация за нови книги, получени от Русия.

Можете да използвате електронната ни книжарница "Руска книга" и новата ни система за абонамент за руски вестници и списания.

На абонаментен принцип Ви предоставяме разнообразни бази данни, както пълнотекстови, така и реферативни в режим онлайн, с възможност за ретроспективно търсене за 10-15 годишен период.

Ще предоставим място на нашия сървър за обмяна на мнения, за дискусии, актуални въпроси и отговори от водещи специалисти и за много друга полезна информация. Планираме най-интересните мнения, идеи и разработки, един път годишно да се издават в печатен вид.

Всяка година ние разширяваме спектъра от информационни услуги, които предлагаме, чрез добавяне на нови източници на информация.

Ще се радваме да Ви посрещнем в нашите офис и книжарница, както и на тематичните книжни изложби, с които гостуваме в страната.

 

 

проф. д-р Елена Павловска